Transportno hlađenje

Preduzeće KOMEL d.o.o radi nadogradnje transportnih vozila u svrhu prevoza lako kvarljivih roba (prehrambenih proizvoda i lijekova). U mogućnosti smo na osnovu zahtjevanih temperatura vršiti termoizolaciju tovarnog prostora za sve temperaturne režime, zavisno od vrste roba koje se prevozi.

Također vršimo i nadogradnju termoizolovanih sanduka na vozila koja su namijenjena za prevoz većih količina roba, odnosno na vozila sa većom tovarnom nosivosti. Termoizolovani sanduk se sastoji od temoizolovanih sendvič-panela, zadnjih dvokrilnih vrata, kao i bočnih vrata po želji i zahtjevu kupca. Debljina termoizolovanih panela i težina same nadogradnje na vozilu zavise od zahtjevanih temperatura, te od vrste roba koje se prevoze.

Na vozila ugrađujemo različite modele rashladnih uređaja, također zavisno od zahtjevanih temperaturnih režima, a to su najčešće Zanotti (Italija), Alex Original, Carrier (Francuska) i Thermo King. Ukoliko je vozilo namijenjeno za prevoz različitih vrsta roba, tovarni prostor je moguće podijeliti tako da vozilo posjeduje dvije odvojene komore u kojima se ostvaruju različite temperature za različite vrste roba.

Fotografije prikazuju nadogradnju vozila Iveco Eurocargo koje se u principu kupuje kao šasija sa kabinom. Na tako originalnu šasiju sa kabinom izrađujemo međušasiju na koju se montira termoizolovani sanduk.

Jedini u regiji posjedujemo vakumsku presu na kojoj je moguće proizvesti termoizolovane panele dužine do 7m i širine do 3m.

Paneli se izrađuju po zahtjevu kupca , a u skladu sa dimenzijama vozila i dozvoljenim standardima, unutar panela su strateški raspoređena ojačanja za vezanje panela kao i za kačenje opreme.

Leave a Reply

No announcement available or all announcement expired.