Objavljen Daljinar BiH sa relacijama i minimalnim vremenima vožnje

Nakon provedenih aktivnosti Ministarstvo komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine je dana 12.01.2018.godine na svojoj službenoj stranici objavila izmijenjeni i/ili dopunjeni Daljinar sa relacijama i minimalnim vremenima vožnje za autobuske stanice i stajališta u Bosni i Hercegovini.

Na ovoj jednogodišnjoj aktivnosti svoj puni doprinos pored predstavnika Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, dali su i predstavnici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Vlade Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, Privredne komore Republike Srpske i Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine.

Primarni cilj navedenih aktivnosti jeste kreiranje ažuriranog Daljinara u skladu sa uočenim nedostacima važećeg Daljinara i dinamikom izgradnje nove cestovne infrastrukture. Istovremeno ova aktivnost bi trebala rezultirati kao vid pomoći bosanskohercegovačkim prijevoznicima u pripremi jednostavnijih i kvalitetnijih prijedloga redova vožnje što bi u konačnici rezultiralo bržim i efikasnijim rješavanjem zahtjeva za usklađivanje autobuskih redova vožnje.

Važeći Daljinar sa relacijama i minimalnim vremenima vožnje za autobuske stanice i stajališta u Bosni i Hercegovini, možete preuzeti na stranci http://www.mkt.gov.ba

Leave a Reply

No announcement available or all announcement expired.